Evert Brouwers op zijn werkplek bij Meander Omnium in Zeist.
Evert Brouwers op zijn werkplek bij Meander Omnium in Zeist. Stan Bos

Evert Brouwers kan niet wachten: Vol gas erop na de operatie’

11 oktober 2022 om 09:01 Voetbal

ZEIST Evert Brouwers diende veel voetbalclubs en maakte deze zomer de veelbesproken overstap van SV Zeist naar FZO. Een knieblessure houdt hem aan de kant, volgende week volgt de operatie.

door Stan Bos

Voor de zekerheid vraagt Evert Brouwers aan twee collega’s van Meander Omnium waarom hij zo geschikt is als jongerenwerker. De conclusie? ,,Ik luister goed en heb affiniteit met de doelgroep”, vertelt Brouwers aan tafel bij zijn werkgever. ,,Het is leuk om jongeren te helpen om een brug te bouwen op weg naar volwassenheid. Ik was zelf ook veel op straat, lekker voetballen, veel buiten zijn. De manier hoe jongeren denken, ken ik. Ze nemen dingen van me aan en ervaren het alsof ik één van hen ben.”
GROTE BROER Bovendien spreekt Brouwers de jongeren niet toe als een boze vader of een strenge meester, vooral als een grote broer. Dus accepteren ze hem. ,,Het komt anders bij ze binnen”, zegt de voetballer die bij de profs van FC Utrecht en AGOVV heeft gespeeld. ,,Het is dankbaar werk waar ik veel voldoening uit haal. Als voetballer heb ik altijd al gedacht dat ik werk zoals dit zou doen.”

FC UTRECHT Brouwers heeft met zijn 32 lentes een schat aan levenservaring. Als mens, maar ook als voetballer. Na zijn tijd bij FC Utrecht en AGOVV speelde de Zeistenaar voor DOVO, SDC Putten, SV Zeist, Eemdijk, DHSC, Sportlust’46, weer SV Zeist en nu voor FZO. Clubs met een eigen cultuur. ,,Ik heb ‘by far’ het meeste genoten van dat ene seizoen bij Eemdijk en SDC Putten. Twee geweldige clubs met een mooie aanhang. Ik heb daar veel ervaring opgedaan. Het was er heel gezellig. Dat ligt me wel.”

FINANCIËLE AANBOD Eigenlijk vindt Brouwers dat hij zichzelf tekort heeft gedaan door maar één seizoen bij Eemdijk te blijven. Het financiële aanbod van het Utrechtse DHSC kon hij niet weigeren. ,,In die tijd ging ik ook verhuizen, dus het kwam heel goed uit. Bovendien vertrok trainer Patrick Loenen naar Sportlust’46. Wij waren vier handen op één buik, hebben dezelfde humor en werden kampioen. Echt, ik droom soms nog van Eemdijk. Het was zo’n bijzondere tijd.”


SV ZEIST Via DHSC belandde Brouwers bij zijn thuisclub SV Zeist, maar toch lonkte het avontuur. Eind vorig seizoen maakte Brouwers bekend de veelbesproken overstap naar plaatsgenoot FZO te maken. ,,SV Zeist is mijn club, maar ik heb ook altijd een goed gevoel gehad bij FZO, ook door de aanwezigheid van trainer Remco Claessens, Wilco Nap en Richard Gouw. Bij SV Zeist heb ik het eerlijk gespeeld. Ik voelde dat ik de uitdaging nodig had om mezelf nog een keer te prikkelen.”
Brouwers speelde nog geen wedstrijd op sportpark Blikkenburg. Een meniscusblessure houdt hem langs de kant. Volgende week woensdag gaat hij onder het mes. In het gunstigste geval speelt de aanvaller nog twee of drie wedstrijden mee voor de winterstop.

WEDDENSCHAP Het zal ook wel moeten, want met een paar clubmensen heeft hij een weddenschap lopen dat hij dit seizoen twintig doelpunten maakt. ,,Daar heb ik vertrouwen in. Na mijn operatie ga ik vol gas. Dat is niet altijd wijs, maar het zit in me.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie