Afbeelding
Eigen foto

Verdiend gelijkspel (2-2) van Austerlitz tegen een fel en fanatiek spelend HDS

30 september 2023 om 20:33 Voetbal

AUSTERLITZ Austerlitz reisde met gemengde gevoelens naar Leersum, met de gedachte dat het wel eens een heet middagje kon worden. 

Vanaf het begin kon Austerlitz goed partij geven tegen een fel en fanatiek spelend HDS. In de 7e minuut werd een terugspeelbal onderschept en moest keeper Damian Helsdingen handelen ten kosten van een overtreding optreden. De scheidsrechter legde de bal op de stip, maar Damian Helsdingen maakte zijn fout goed door de strafschop te keren. 

Austerlitz, dat steeds meer tegen 13 man kwam te spelen, een dramatisch fluitende scheidsrechter en een grensrechter die op Koningsdag thuis hoorde, kon in de ogen van de scheidsrechter geen goed meer doen. Zo werd in de 18e minuut Olaf Prins onterecht teruggefloten voor buitenspel en in de 19e minuut kwam HDS op 1-0 toen de achterhoede simpel werd uitgespeeld. 

Austerlitz kwam in de 21e minuut op 1-1, toen een corner van Marnic van Veen werd ingekopt door Kylian Steenbeek. In de 32e minuut werd Austerlitz een strafschop onthouden wegens hands. In de 41e minuut kwam HDS goed weg toen de aanvoerder van HDS zijn 2e gele kaart had moeten krijgen, maar de scheidsrechter wuifde alle protesten weg.

Direct na rust had Austerlitz het moeilijk en in de 46e minuut moest keeper Damian Helsdingen handelend optreden bij een inzet, maar moest in de 47e minuut alsnog capituleren toen een inzet foutief werd beoordeeld, 2-1.

Austerlitz bleef goed knokken, maar had de leiding wederom niet mee, toen Olaf Prins 2 keer onterecht werd teruggevlagd en gefloten voor buitenspel. 

In de laatste fase kwam Austerlitz kracht tekort en moest in de 65e minuut keeper Damian Helsdingen wederom redding brengen. Door de wissels zette Austerlitz nog één keer aan en in de 66e minuut bereikte Sem van Stijnvoort met een steekballetje Lindert van Beek, die de stand met een simpel intikkertje op 2-2 bracht. Door de zwakke leiding bleef het een pittig en fel potje voetbal en kon Austerlitz na het laatste fluitsignaal een verdiend en zwaar bevochten punt mee naar huis nemen.

Het verslag is van Puck Steenhuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie