Erik Lugtigheid exposeert in de Gehoorzaal in Den Dolder.
Erik Lugtigheid exposeert in de Gehoorzaal in Den Dolder. Marga Damman

Ontdek veelzijdige kunstwerken van Eric Lugtigheid in Gehoorzaal Den Dolder

28 juni 2023 om 07:37 Kunst

DEN DOLDER In de Gehoorzaal aan de Vijverhof 41 in Den Dolder is een tentoonstelling ingericht met werken van Eric Lugtigheid. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 30 juni om 19.30 uur. 

Gedurende de periode van 1 juli tot en met 9 juli zijn de openingstijden op zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken voor een bezoek buiten deze reguliere openingstijden via telefoonnummer: 06 2222 40 55.

VERSCHILLENDE DISCIPLINES

Eric Lugtigheid is een kunstenaar met vele talenten. Hij beheerst de disciplines van beeldhouwen, schilderen, digitale en grafische kunst. Na de kunstacademie heeft hij zich voornamelijk gericht op het ontwerpen van meubels en interieurs. Maar nu heeft zijn oude liefde voor kunst hem weer in zijn greep. 

CAPSULEVORM

De afgelopen drie jaar heeft hij een indrukwekkende inhaalslag gemaakt en het ene kunstwerk na het andere gecreëerd. Lugtigheid gebruikt diverse technieken en materialen om abstracte kunstwerken te realiseren, die de verbeelding prikkelen. Een van zijn belangrijkste inspiratiebronnen is de capsulevorm, die een prominente rol speelt in zijn werk. Hij is gefascineerd door de eenvoudige, maar krachtige vorm van de capsule en de mogelijkheden die het biedt voor manipulatie en transformatie naar nieuwe vormen en texturen.

Met enthousiasme experimenteert hij met verschillende technieken en materialen. Hij maakt gebruik van Cad Cam-software, 3D-printers en computergestuurde freesmachines. Daarnaast schrijft hij zelf generatieve software om zijn kunstwerken tot leven te brengen.

Als kunstenaar is Lugtigheid voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën en uitdagingen om grenzen te verleggen. Zijn werk is uniek en kenmerkt zich door een geheel eigen beeldtaal. Hij hoopt anderen te inspireren en uit te dagen om de wereld op nieuwe en creatieve manieren te ontdekken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie