Erna Fransen, coördinator van de nieuwe reeks concerten, Slotconcerten-voorzitter Pieter den Bieman en programmeur Ton Wachter.
Erna Fransen, coördinator van de nieuwe reeks concerten, Slotconcerten-voorzitter Pieter den Bieman en programmeur Ton Wachter. Eigen foto

Nieuw: ‘PianoSalon’ in Slot Zeist

18 september 2022 om 06:24 Muziek

ZEIST Heel Zeist was er onlangs via de media getuige van hoe een Steinway vleugel naar de hoogste verdieping van het Slot werd getransporteerd. Een waar kunststuk! De Stichting Slotconcerten is heel blij met de kansen die het prachtige instrument biedt.Naast de alom bekende serie Slotconcerten gaat op 2 oktober een nieuwe serie ‘PianoSalon‘ van start.


Erna Fransen, de kersverse coördinator van de nieuwe reeks concerten, Slotconcerten-voorzitter Pieter den Bieman en programmeur Ton Wachter spreken vol enthousiasme over het nieuwe instrument.

STEINWAY ,,Deze Steinway B-211 past geweldig in onze concertzaal boven in het Slot. Een fraaie klank en een prachtig evenwicht tussen de verschillende registers! Het instrument is perfect voor onze kamermuziekconcerten, maar zeker ook voor de solorecitals die in onze nieuwe ‘PianoSalon’ zullen klinken. De belangrijkste adviseur-deskundige bij onze zoektocht naar een top-vleugel was pianist Jacob Bogaart. Aan hem de eer tijdens het concert op 2 oktober als eerste de vleugel te bespelen.’’


OPGEGROEID IN ZEIST Bogaart groeide op in Zeist. Zijn eerste docente was de befaamde pianopedagoge Magda Evertse-Bledl. Hij studeerde vervolgens aan het Mozarteum in Salzburg, aan de Accademia di Santa Cecilia in Rome en bij Magda Tagliaferro in Parijs. Hierna volgde een rijke solistische carrière.


PROGRAMMA Het programma van 2 oktober: Werken van Schubert en Brahms (Händel Variaties) en van Cor de Groot 3 Homenajes, opgedragen aan Jacob Bogaart. Toppianist Cor de Groot trok in het midden van de vorige eeuw wereldwijd volle zalen. Daarnaast was hij ook componist. Binnenkort verschijnt een cd met zijn piano-composities, gespeeld door Jacob Bogaart en Folke Nauta.

KAARTVERKOOP PianoSalon, Jacob Bogaart - piano. Werken van Schubert, Brahms en Cor de Groot.Slot Zeist, zondag 2 oktober, 12.30 tot 13.30 uur. Kaarten via de digitale bestelpagina op www.slotconcerten.nl. Entreeprijs € 16,-

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie