Alette Geerts in haar werkkamer in Slot Zeist.
Alette Geerts in haar werkkamer in Slot Zeist. Carolien Paasman

Slot Zeist heeft nieuwe cultureel coördinator

24 februari 2022 om 12:07 Overig

ZEIST De gemeente Zeist heeft met ingang van januari van dit jaar de exploitatie van de culturele vleugel overgedragen aan Slot Zeist Horeca. Alette Geerts is de nieuwe cultureel coördinator van Slot Zeist. Het is haar taak om er voor te zorgen dat er op cultureel gebied altijd wat te doen is, in het Slot. Voor de Zeistenaren zelf én voor toeristen. 

Geerts heeft gewerkt in de horeca, in een dierentuin, bij Paleis ‘t Loo, bij Kasteel de Hooge Vuursche. Haar ouders hadden een eigen museum in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen, het - inmiddels gesloten - Auto Union Museum. Die schat aan ervaring zet ze in om de culturele vleugel van Slot Zeist aantrekkelijker te maken voor een breder publiek. 

Op haar bureau liggen folders van de lopende expositie, ‘Fruits de Rococo’, bloemstillevens van Margriet Smulders.  

,,Hierna exposeert de Galatea Foundation, een organisatie die kunst van naar Nederland gevluchte kunstenaars onder de aandacht van het publiek brengt. De titel van die tentoonstelling is: Tot Slot vrijheid. Mooi, hé? Vervolgens krijgen we in het Slot de reizende portrettenexpositie van het Centraal Museum. We hebben vier wisselende exposities per jaar en op korte termijn opent ook de vaste expositie over de historie van Slot Zeist, in de Karperzaal. Er is dan zes dagen per week wat te doen in Slot Zeist. Gasten kunnen de tentoonstelling bezoeken of een souvenir of cadeautje aanschaffen in de winkel. Ze kunnen wat eten en drinken in de Orangerie of het terras op het voorplein. Alleen op de maandag zijn we gesloten.’’

Midden maart opent ook het VVV-kantoor in de museumwinkel, de plek waar je ook kaartjes koopt voor de expositie en de Gilderondleidingen. 

Enthousiaste gastvrouwen bemannen de winkel, allemaal vrijwilligers. Bij elke nieuwe tentoonstelling krijgen ze een workshop aangeboden zodat ze de bezoekers goed kunnen informeren. Een ander team vrijwilligers verzorgt de rondleidingen volgens schema dat op de website van Slot Zeist staat.  

Slot Zeist is van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. ‘Fruits de Rococo’, met sprankelende bloemstillevens van Margriet Smulders, is tot en met 8 mei te zien.

Zie: www.slotzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie