Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych

Welke vloeren zijn populair in 2022?

27 oktober 2022 om 11:15 Partnercontent

In de huidige wereld zijn er dagelijks veel veranderingen. Als we kijken naar de vloerenwereld, is er de laatste jaren veel veranderd. Vroeger was het nog erg normaal om een houten of stenen vloer te leggen. Tegenwoordig kom je deze vloeren veel minder in nieuwbouwhuizen tegen. Dit komt omdat er veel andere type vloeren populair aan het worden zijn. Onder andere de laminaat en pvc vloer is veel terrein aan het winnen. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker een visgraat laminaat licht eiken vloer in een woning gelegd worden.

Waarom iedereen kiest voor laminaat

Laminaat is een van de meest populaire vloeren van dit moment. De laminaat kenmerkt zich door zeer veel te lijken op hout. Als de vloer in de woning ligt, is het nauwelijks van echt hout te onderscheiden. De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen, waardoor het een zeer sterke vloer is. Het laminaat van www.floer.nl is in veel verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een laminaatvloer in een lichte houtkleur, maar je kunt ook voor donkerdere types kiezen.

De pvc vloer is steeds populairder

Een andere vloer die we ook steeds vaker terug zien komen, is de pvc vloer. Deze vloer kenmerkt zich op een andere manier. Dit komt omdat het materiaal zachter is. Als je over de pvc vloer heen loopt, hoor je namelijk helemaal geen voetstappen. Hierdoor is de vloer perfect voor tussenwoningen of huizen waar het erg gehorig is. Ook de pvc vloer komt in veel verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren en patronen kiezen voor de pvc vloer. Bovendien kun je de vloer ook in een leuk legpatroon in de woning plaatsen. Veel Nederlanders kiezen er tegenwoordig bijvoorbeeld voor om een visgraat vloer te leggen. Dit is een bepaald legpatroon, waardoor de vloer lijkt op de graat van een vis. Deze stijl is tijdloos en kan in vrijwel ieder interieur gelegd worden.


Vloerverwarming is een belangrijk component

Als je een nieuwe vloer gaat plaatsen, is het belangrijk dat je gaat kijken naar de mogelijkheid om vloerverwarming te plaatsen. Vloerverwarming van tegenwoordig is namelijk zeer effectief. In vrijwel iedere nieuwbouwwoning wordt ook direct vloerverwarming geplaatst. Dit heeft als voornaamste reden dat het opwarmen van de woning met vloerverwarming veel minder energie kost dan vroegere manieren om de woning op te warmen. Daarnaast kun je met de keuze voor de vloer ook rekening houden met vloerverwarming. Onder een laminaat vloer of pvc vloer is de verwarming namelijk erg effectief. Onder andere vloeren kan de vloerverwarming minder effectief zijn, waardoor je meer energiekosten zult gaan betalen.

Andere vloeren van 2022

Natuurlijk zijn dit niet de enige vloeren die je in je woning kunt plaatsen. In verschillende huizen worden namelijk ook heel andere keuzes gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor het laten plaatsen van een mooie en trendy gietvloer. Deze vloer wordt gegoten met een speciaal materiaal, waardoor je een zeer strakke vloer krijgt. De gietvloer is daarnaast ook in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en is enorm sterk. De vloer gaat dan ook makkelijk jarenlang mee. Als je de gietvloer laat plaatsen, krijg je geen naden. Hierdoor is de vloer erg gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het nadeel van de gietvloer is wel dat hij veel duurder is dan andere vloeren. Hierdoor kan de keuze voor bijvoorbeeld een laminaatvloer veel beter zijn. Tot slot kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een houten vloer. De keuze voor deze vloer is echter niet heel anders dan de laminaat vloer, terwijl de laminaatvloer meerdere voordelen met zich mee neemt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie