Rond station Driebergen-Zeist komt een nieuwe woonwijk.
Rond station Driebergen-Zeist komt een nieuwe woonwijk. (c)

Buurt rond station Driebergen-Zeist wil perspectief

17 mei 2023 om 06:18 Politiek

ZEIST Wat gebeurt er met onze wijk? Wanneer kunnen we weer plannen voor de toekomst maken? Bewoners van de Odijkerweg verkeren in onzekerheid nu duidelijk is dat ze straks middenin de nieuwe stationswijk wonen. ,,We willen zo snel mogelijk perspectief hebben’’, zei een van de bewoners op een bijeenkomst over het Plan van Aanpak voor de Gebiedsvisie. 

Vorige week hielden de gemeenteraden van Zeist en Utrechtse Heuvelrug in Antropia samen een bijeenkomst waar betrokkenen konden inspreken, en waar de raadseden hun wethouders vragen konden stellen. ,,Het enige wat we weten is dat er over vijf jaar gebouwd wordt en dat uitkopen van bewoners niet uitgesloten wordt. Dit zijn ingrijpende zaken, vooral voor bewoners die er al meer dan 50 jaar wonen.’’ 

Verhuizen is nu geen optie omdat de waarde van de huizen door de onzekerheid gedaald is. Verbouwen of verduurzamen daarom ook niet. Raadslid Roy Luca van Seyst.nu vroeg daarom aan wethouder Angèle Welting (D66, ruimtelijke ordening) of een ruimhartige uitkoop in een vroegtijdig stadium denkbaar is. Op die vraag kreeg hij geen antwoord, maar de wethouder beloofde wel dat de bewoners eind 2024 of begin 2025 duidelijkheid krijgen. 

Andere bewoners van de Odijkerweg werden op de bijeenkomst verrast door de bijdrage van vastgoedontwikkelaar Ben Trooster, met zijn familiebedrijf eigenaar van kantoorgebouw Vierdalen tegenover de parkeergarage. Hij vertelde dat zij een ‘prachtige ondernemer’ hopen binnen te halen die daar een nieuw hoofdkantoor wil neerzetten. Hij kan niet wachten tot de gemeentelijke plannen klaar zijn. 

,,In 2025 is die kans weg. Dit kan een enorme aanjager zijn, die past binnen het huidige bestemmingsplan. Als dit niet lukt wordt het waarschijnlijk renoveren en low budget exploiteren. Voor de huur van kantoren is in dit gebied weinig belangstelling.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie