De lustrumcommissie van Schaerweijde.
De lustrumcommissie van Schaerweijde. Schaerweijde

Schaerweijde bestaat 90 jaar!

24 augustus 2022 om 08:06 Hockey

ZEIST Hockeyclub Schaerweijde bestaat negentig jaar. Daar staat de vereniging vanaf zaterdag 27 augustus uitgebreid bij stil met diverse activiteiten voor leden, oud-leden en bezoekers.

door Stan Bos

Negentig jaar geleden, in 1932, werd de hockeyafdeling van Schaerweijde opgericht. Een groepje scholieren hockeyde op de weilanden van boer Lodewijks. In die negen decennia groeide de vereniging uit tot een hockey- en golfclub met liefst 2700 leden. Het sportcomplex aan de Hein Bottingalaan, vlakbij de snelwegoprit van de A28 richting Amersfoort, telt vijf kunstgrasvelden en staat beter bekend als Stadion De Kuil.

AANDACHT VOOR JEUGDOPLEIDING
Ook beschikt Schaerweijde over een zogenoemde zaalhockeyhal en een 9 holes golfbaan die recentelijk nog is gerenoveerd. Schaerweijde schenkt veel aandacht aan de jeugdopleiding. ,,We zijn een familieclub met ambitie”, vertelt bestuurslid Annemarie Dobbelaar. ,,Gezelligheid en prestaties gaan hand in hand. Onder het motto ‘Een leven lang Schaerweijde’ kunnen mensen van kleuter tot senior bij ons terecht om te hockeyen of golfen, afhankelijk van de fase waarin iemand zich bevindt of het niveau dat bij hem of haar past. Buiten het veld of de baan is er ook ruimte voor gezelligheid.”

KROON OP LUSTRUMJAAR Het eerste mannenteam plaatste afgelopen mei de kroon op het lustrumjaar. De formatie van coach Tim Oudenaller, ondertussen vertrokken naar het Utrechtse Kampong, speelde een sterk seizoen en realiseerde daarmee een langgekoesterde wens met een terugkeer naar de hoofdklasse. Op het hoogste hockeyplatform mag Schaerweijde komend seizoen laten zien dat ze er thuishoren. Een pittige klus voor het team van de nieuwe trainer Albert-Kees Maneschijn, want de hoofdklasse is van een heel ander niveau dan de promotieklasse. Schaerweijde moet aan de bak.

GOLFEVENEMENT Vanaf aanstaande zaterdag zijn er doorlopend evenementen om het 90-jarig bestaan van Schaerweijde te vieren. Dat begint met een ‘Meet the Pro’s, Beat the Amateur’, een golfevenement met een borrel, foodtrucks en omlijst met heerlijke muziek. Schaerweijde organiseert de hele week festiviteiten met activiteiten en sportevenementen van alle leeftijdsgroepen, van de allerjongsten tot en met de veteranen.

AANTREKKELIJK PROGRAMMA ,,We hebben een heel aantrekkelijk programma met onder meer een sport- en spelmiddag voor de kleinsten”, aldus Angelique van Velsen, voorzitter van de lustrumcommissie van Schaerweijde. ,,Daarnaast is er een clinic voor ParaHockeyers, dat zijn onze gehandicapte hockeyers, en een hardloopclinic voor iedereen door topatleet Liemarvin Bonevacia.
Volgende week zaterdag, 3 september, is er een groot feest voor alle leden, oud-leden en ouders van jeugdleden van achttien jaar en ouder. Daar treden Rob & De Biefstukjes op, een band met oud-leden van de befaamde Hermes House Band.”

FEEST Voor het feest op zaterdag 3 september zijn er nog kaarten beschikbaar. Oud-leden en supporters zijn welkom en kunnen meer informatie vinden via www.schaerweijde-hockey.nl

De kers op de taart in dat weekend is de eerste wedstrijd van het mannenteam in de hoofdklasse. De Zeister formatie neemt het op zondag 4 september namelijk in ‘De Kuil’ op tegen Pinoké. Het eerste fluitsignaal klinkt die middag om 14.45 uur.

De mannen van Schaerweijde pakten afgelopen seizoen de titel.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie