Saestum pakte de periodetitel, maar greep naast het kampioenschap. De nacompetitie kan alsnog promotie opleveren.
Saestum pakte de periodetitel, maar greep naast het kampioenschap. De nacompetitie kan alsnog promotie opleveren. Norbert Waalboer

Beslissingen in het amateurvoetbal in en om Zeist

30 mei, 12:55 Voetbal

ZEIST Jonathan moet zaterdag tijdens de laatste competitieronde winnen van DOSC uit Den Dolder en hopen op een gelijkspel of nederlaag van koploper CJVV. Alleen dan pakt de Zeister formatie de titel in de derde klasse. Voor poulegenoot FZO uit Zeist viel het doek in 3C.

door Stan Bos

JONATHAN CJVV kroop de laatste weken door het oog van de naald, tot frustratie van Jonathan. De Zeister formatie jaagt al het hele seizoen op de titel, maar is afhankelijk van een slippertje van de koploper uit Amersfoort. Gelooft Jonathan-trainer Rob Zomer nog in het kampioenschap als hij met zijn ploeg zaterdag het veld betreedt tegen DOSC uit Den Dolder? ,,We zullen wel moeten. Het zou toch zonde zijn als we zelf gelijkspelen en CJVV ook punten verspeelt. Maar ik acht de kans klein.”


ONGEKEND Jonathan eindigt zaterdag bij winst op liefst 72 punten, een ongekend aantal. Toch is het mogelijk niet genoeg voor het kampioenschap in de derde klasse. ,,Ongelooflijk, maar wel de realiteit”, aldus Zomer. ,,Die twee wedstrijden tegen CJVV doen ons in dat geval de das om. Vooral thuis, toen de scheidsrechter een bepalende rol had. Dat was niet nodig, maar een paar beslissingen pakten voor ons toen niet goed uit.”
Mocht Jonathan de titel mislopen, dan wacht een herkansing in de nacompetitie. De eerste tegenstander wordt dan de hoogst geklasseerde periodekampioen uit de derde klasse D. De Utrechtse ploegen DESTO, DVSU en Hercules komen daar op dit moment voor in aanmerking. ,,We hopen die nacompetitie te ontlopen, want het kan een loterij zijn. Ja, het wordt een lange zit, maar als je die strohalm hebt, moet je ‘m pakken.”

FZO Na het verlies van FZO bij DOSC (3-1) is het doek gevallen voor de Zeister club. De ploeg van Remco Claessens kon de vele blessures niet opvangen en moet na de zomer in de vierde klasse proberen om het verloren terrein goed te maken. 

DOSC DOSC uit Den Dolder staat achtste en kan hooguit nog één plaatsje klimmen. SV Zeist, dat goed aan het seizoen begon, maar daarna wegzakte, bezet de zesde plaats, maar maakt geen kans meer op promotie. Zaterdag won de formatie van scheidend coach Richard van Schuppen nog met 0-3 bij VVZ’49.

SAESTUM Voor vierdeklasser Saestum lonkt promotie. De Zeister formatie speelde afgelopen zaterdag weliswaar met 0-0 gelijk bij de uitgespeelde plaatsgenoot Patria en kan geen kampioen worden, maar plaatste zich als periodekampioen wel voor de nacompetitie. Saestum maakte twee jaar geleden de overstap van zondag naar zaterdag en moest in de vierde klasse beginnen. De ploeg van Gerard Pouw promoveert bij een succesvol nacompetitieverloop naar de derde klasse

AUSTERLITZ Slecht nieuws was er afgelopen weekend voor Austerlitz. De ploeg van Conner van der Werf verloor met 3-1 bij SEC en degradeerde officieus van de vierde naar de vijfde klasse. ,,Alleen als we zaterdag met 19-0 winnen van Patria en ‘t Vliegdorp verliest van APWC, kunnen we ons nog handhaven”, aldus Van der Werf. ,,Heel erg zonde. Door blessures en een hoop tegenslag hebben we het zelf laten liggen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Amandelhof viert 60-jarig bestaan 20 minuten geleden
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 8 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden