Gevaarlijk moment voor het doel van DOSC. Doelman Imco van Elk bokst de bal weg.
Gevaarlijk moment voor het doel van DOSC. Doelman Imco van Elk bokst de bal weg. Stan Bos

Jonathan Zeist: wel 119 goals maar geen titel

8 juni 2022 om 06:36 Voetbal

ZEIST Jonathan greep zaterdag ondanks een 2-0 zege op DOSC naast de titel in de derde klasse. De Zeister formatie gaat net als plaatsgenoot Saestum de nacompetitie in. ,,Ik heb er een goed gevoel over.”

door Stan Bos

Diep in zijn hart wist Jonathan-trainer Rob Zomer afgelopen zaterdag dat de kans op het kampioenschap minimaal was. Dat realisme was allang bij hem ingedaald. Maar hoop doet leven. De Zeister formatie miste ondanks 72 punten en 119 goals weliswaar de titel in de derde klasse D, maar gaat op basis van die fraaie cijfers toch als grote favoriet de nacompetitie in. Want hoe je het wendt of keert: deze ploeg misstaat niet in de tweede klasse.
NACOMPETITIE Voor de zekerheid vaardigde de club een kleine delegatie af naar Olympia’25 - CJVV, mocht het wonder alsnog plaatsvinden. Feitelijk konden ze na een kwartier huiswaarts keren, want de koploper uit Amersfoort stond in een mum van tijd met 0-2 voor. Dus wacht vanaf zaterdag de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

HERCULES Het Utrechtse Hercules komt op bezoek op het sportpark Achter ’t Slot. ,,Het is jammer dat we niet in één keer promoveren”, zei Zomer, ,,maar dat is wel de realiteit. Gelukkig hebben we de nacompetitie nog. Die strohalm moeten we dan maar pakken.”

DOSC Jonathan deed wat het zaterdag moest doen: zelf winnen van DOSC uit Den Dolder. De groen-witten hadden hun doelpuntengemiddelde van ruim vierenhalve goal per wedstrijd nog wat kunnen opkrikken, maar alleen Dani van Soest (nummer 49 van het seizoen) en een late treffer van Kees Graafland deden de aanhang opveren. Iedereen wist snel dat het een kansloos verhaal was, omdat CJVV al zo vroeg een einde maakte aan de Zeister kampioensambities.
De titel was een brug te ver, maar de nacompetitiekansen zijn nog springlevend. Niet dat Zomer zijn ploeg ineens heel anders gaat benaderen. ,,Ik bereid ze voor zoals op elke andere wedstrijd”, is zijn nuchtere commentaar. ,,We gaan niet ineens achteroverleunen, maar proberen met ons eigen spel promotie af te dwingen. In de nacompetitie heb je wel een andere type wedstrijden. In de gewone competitie kun je een keer verliezen, in de nacompetitie kan dat niet.”

VERTROUWEN Toch begint Jonathan vol vertrouwen aan de play-offs om promotie. De resultaten, met uitzondering van de dubbel tegen CJVV, spreken boekdelen. ,,We hebben de tweede en derde periode gewonnen en doen het fantastisch, maar het is pas echt geweldig als we promoveren. Het is allemaal heel leuk dat we zo vaak winnen, maar als we aan het einde van de rit niet promoveren, dan is het een kloteseizoen. Van de 26 wedstrijden wonnen we er 24 en scoorden we gemiddeld bijna vijf keer per wedstrijd. Dus ik heb er een goed gevoel over.”

SAESTUM Ook vierdeklasser Saestum gaat in de nacompetitie voor promotie spelen. De ploeg sloot de competitie af met een 3-0 zege op De Posthoorn, maar moest tot dinsdagavond wachten om te weten wie zaterdag de eerste tegenstander wordt: Nederhorst of Candia’66. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie