Dani van Soest is ook komend seizoen te zien in het shirt van Jonathan.
Dani van Soest is ook komend seizoen te zien in het shirt van Jonathan. Stan Bos

Voetballer Jonathan loopt twee weken stage bij Jong Utrecht

3 augustus 2022 om 06:11 Voetbal

ZEIST Voetballer Dani van Soest (21) van Jonathan liep twee weken stage bij Jong FC Utrecht. Een contract dwong de doelpuntenmachine er niet af, maar hij is een ervaring rijker. ,,Het balletje is het enige dat telt. Er is niks leukers dan dat.”


door Stan Bos

Twee wedstrijden deed Dani van Soest mee met Jong FC Utrecht. Tegen het Duitse Gladbach O23 en Jong Zeeland. In het eerste duel werd de aanvaller na 45 minuten gewisseld. ,,Kapot was ik”, geeft de spits van het Zeister Jonathan ruiterlijk toe.


AANPOTEN ,,De pijp was toen echt leeg. Je hebt geen seconde rust. Als je bijvoorbeeld na een gemiste kans even twee seconden blijft liggen, word je terug geschreeuwd. Dan moet je een sprint trekken van zestig meter. Ja, fysiek was het aanpoten, maar dat is niet erg.”

GOUD Van Soest had de ervaring van zijn stage bij Jong FC Utrecht voor geen goud willen missen. Tijdens de reguliere competitie van het voorbije seizoen kwam hij voor Jonathan al tot bijna vijftig doelpunten. Daarmee posteerde Van Soest zich op de radar van FC Utrecht. Twee weken keek hij in een andere keuken. ,,Een geweldige ervaring. Het mooiste is dat je de hele dag met voetbal bezig bent. Het balletje is het enige dat telt. Er is niks leukers dan dat.”


OEFENSESSIES Op maandag en dinsdag stonden er twee trainingen op het programma, woensdag was zijn vrije dag, op donderdag en vrijdag volgden oefensessies en op zaterdag stond er een vriendschappelijk duel op de rol. Vrij intensief dus in een topsportomgeving waar de lat hoog ligt. 

OPTIMAAL MOGELIJK ,,Het voordeel was dat ik vrijwel direct kon aansluiten, omdat we met Jonathan de nacompetitie hebben gespeeld. Soms zeiden ze bij FC Utrecht dat ik even een training mocht overslaan, omdat ze wilden dat ik zo optimaal mogelijk kon presteren.”

TELEFOONTJE Toch kreeg Van Soest na twee weken de boodschap dat FC Utrecht geen gebruik zou gaan maken van zijn diensten. ,,Ik kreeg een telefoontje waarin werd gezegd dat ze heel erg twijfelden over hun keuze, omdat ik van een heel ander niveau kom. Na komend seizoen kan ik nog maar één jaar in de beloften spelen. Eigenlijk komt het erop neer dat ik met mijn 21 jaar te oud ben. Ik heb ook niet in de jeugd van FC Utrecht gespeeld. Voor mezelf vond ik het al een compliment dat ik ze aan het twijfelen heb gebracht, een signaal dat ik het goed heb gedaan.”

KNOP OM Eén dag baalde Van Soest van de mededeling van FC Utrecht, daarna ging de knop alweer om. Bij Jonathan wacht immers ook een mooie uitdaging. De Zeister club promoveerde via de nacompetitie naar de tweede klasse. Behalve angstgegner CJVV, dat Jonathan van de titel afhield, is de formatie van Rob Zomer bij veel oosterse ploegen ingedeeld.

TITELFAVORIET ,,Van veel clubs had ik niet eerder gehoord. Ik heb geen idee wie titelfavoriet is. Het is leuk om een keer aan deze kant te zijn ingedeeld. Ik ben vooral heel erg benieuwd.”
Op het Utrechtse avontuur kijkt Van Soest met voldoening terug. ,,Jammer dat het niet is gelukt, maar het was heel mooi om mee te maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie