Nick Garia treft zaterdag zijn oude ploeggenoten van FZO.
Nick Garia treft zaterdag zijn oude ploeggenoten van FZO. Stan Bos

Vooruitblik op Zeister kraker FZO-Saestum

27 oktober 2022 om 11:24 Voetbal

ZEIST Voetbalclubs FZO en Saestum kruisen zaterdag de degens. Nick Garia (28) speelde eerst voor FZO, nu voor Saestum. Wouter Schoofs (32) bewandelde juist de omgekeerde weg. 

door Stan Bos

,,Een heel bijzondere wedstrijd”, noemt Wouter Schoofs de ontmoeting van zijn ploeg FZO met Saestum, zaterdagmiddag op sportpark Blikkenburg. 

SCHOONVADER Zijn hele jeugd voetbalde de 32-jarige Zeistenaar bij Saestum, maar de laatste drie seizoenen is hij actief voor FZO. ,,Door mijn studie ben ik een jaar of zeven gestopt en speelde ik alleen in de zaal. Mijn schoonvader Wilco Nap is assistent bij FZO en zo kwam ik weer in aanraking met voetbal.”

JEUGDTRAINER Nota bene onder hoofdcoach Remco Claessens, zijn jeugdtrainer bij Saestum. Zo kent Schoofs nog meer mensen van de Noordweg. Hoewel het duel zaterdag bij FZO wordt gespeeld, zal het voor de rechtsvoor aanvoelen als een reünie. ,,Ik ken veel mensen en zij kennen mij. Ik kijk enorm uit naar deze wedstrijd. Als geen ander ken ik de kleuren van het tenue. Het zal vertrouwd voelen.”

ZIN OM TE WINNEN Voor Nick Garia geldt hetzelfde. De middenvelder voetbalde twee seizoenen voor FZO, maar besloot deze zomer terug te keren naar Saestum. De 28-jarige voetballer wilde met zijn vrienden voetballen, maar aan zijn FZO-tijd bewaart hij goede herinneringen. ,,Toch verheug ik me er het meeste op om de wedstrijd te winnen”, zegt hij. ,,En op de gezelligheid na de wedstrijd. Ik denk dat ze dat bij FZO wel goed hebben geregeld. Er komt wat spanning bij kijken, hun aanhang is best fanatiek. Dat vind ik altijd wel grappig om te zien.”


VIERDE KLASSE De Zeister derby wordt zaterdag gespeeld in de vierde klasse. Voor een plaats als Zeist blijft het jammer dat zo’n kraker in de kelder van het amateurvoetbal plaatsvindt. Garia heeft daar minder problemen mee. ,,Bij een derby maakt het niet zo veel uit in welke klasse die wordt gespeeld. Voetballend zijn derby’s vaak slecht, het is meer hard dan goed. Vorig jaar speelden we met FZO de derby tegen Zeist in de derde klasse. Dat was leuk. Nu vind ik de derby leuk, omdat het tussen twee clubs gaat waar ik heb gespeeld.”


VOETBALKRAKER Schoofs vindt het wel jammer dat de Zeister voetbalkraker niet op een hoger niveau wordt gespeeld, maar is er niet verbaasd over. ,,Dat komt simpelweg omdat er te veel clubs in Zeist zijn. Jonathan is heel groot, zij hebben de meeste leden. Daarnaast zijn er veel clubs die in de derde of vierde klasse spelen. Dat is best knap. Het liefst spelen we met FZO ook in de derde klasse. Veel hoger wordt lastig, zeker als je kijkt naar wat er wordt betaald.”

TOE AAN EEN SUCCESJE Na de sterke seizoenstart is Saestum erop gebrand om ook FZO aan de zegekar te binden, terwijl ze bij FZO juist de concurrent uit Zeist in de wielen willen rijden. ,,Vorig jaar begon Saestum slecht. Die punten hebben we nu alvast binnen, waardoor het op het einde makkelijker wordt.  Al zullen tegenstanders zich anders op ons instellen.” Ook FZO is toe aan een succesje, zegt Schoofs. ,,We hebben een paar geblesseerden en zij zitten in een flow. Maar thuis zijn wij beter dan uit.” En dan met een knipoog: ,,Als je Nick straks spreekt, moet je hem geen succes wensen, hè?”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie