Afbeelding

Stadsdichter Diet Groothuis en Camiel Schuurmans van RK Zeist onthullen gedicht op de onderdoorgang van het nieuwe Geiserhof in Zeist

6 juli 2022 om 10:31 Overig Deel je nieuws

Diet Groothuis, stadsdichter van Zeist en tevens bewoner van RK Zeist, heeft een gedicht geschreven dat sinds 5 juli prijkt op de onderdoorgang van het nieuwe Geiserhof. Diet hoopt dat het gedicht de bewoners raakt en dat het hun dag verrijkt. 

Groepen bereiken die niet voor de hand liggen Het initiatief voor het gedicht kwam van Diet zelf. Als stadsdichter van Zeist wil hij groepen bereiken die niet voor de hand liggen. Zo kwam hij op het idee om een woningcorporatie te vragen of er een gedicht op een pand geplaatst mocht worden. Camiel Schuurmans, directeur-bestuurder van RK Zeist ‘’Ik was direct ongelofelijk enthousiast. En dacht gelijk aan ons project Geiserhof. Geiserhof is een project waarop we bij RK Zeist erg trots zijn’’.

Het project is heel sociaal opgezet ‘’Het is een mix van appartementen met laagbouw. Bij de appartementen is een poort waar je onderdoor kunt lopen. Aan weerszijden zijn eengezinswoningen. Die zitten met de deuren en ramen rechtstreeks aan het hofje. Je zit meteen gezellig met elkaar te kletsen. Daar is ook ruimte voor. Het is heel sociaal opgezet project. Mensen komen gemakkelijk met elkaar in contact. Het gedicht hangt in de onderdoorgang. Daar loopt iedereen langs, vertelt Diet.’’

Het voormalige zwembad/Gamma-terrein heeft een metamorfose ondergaan In het gezellige hofje zijn 40 huurwoningen gebouwd waarvan 22 eengezinswoningen en 18 appartementen. De 22 eengezinswoningen zijn eigendom van Van Wanrooij (middelhuur vrije sector) en de appartementen worden door RK Zeist verhuurd. Het gebouw met daarin 16 sociale huur appartementen en 2 vrije sector appartementen heeft een bijzondere vorm: het loopt schuin af en heeft een poortdoorgang. 

De huurwoningen zijn toekomstbestendig en voorzien van de nieuwste technologieën Alle woningen zijn voorzien van waterpompen en zonnepanelen. Steeds meer mensen willen een duurzame woning of streven naar een woning zonder energierekening. Daarom zijn de woningen Nul-op-de-Meter uitgevoerd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie