Camiel Schuurmans, directeur-bestuurder RK Zeist en Diet Groothuis, stadsdichter.
Camiel Schuurmans, directeur-bestuurder RK Zeist en Diet Groothuis, stadsdichter. Anita Brinkerink

Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist

6 jul, 17:45 Wonen

ZEIST Diet Groothuis, stadsdichter van Zeist en tevens bewoner van RK Zeist, heeft een gedicht geschreven, ‘voorbij onze ogen’, dat sinds 5 juli prijkt op de onderdoorgang van het nieuwe Geiserhof. Diet hoopt dat het gedicht de bewoners raakt en dat het hun dag verrijkt.

Het initiatief voor het gedicht kwam van Diet zelf. Als stadsdichter van Zeist wil zij groepen bereiken die niet voor de hand liggen. Zo kwam zij op het idee om een woningcorporatie te vragen of er een gedicht op een pand geplaatst mocht worden. Camiel Schuurmans, directeur-bestuurder van RK Zeist: ,,Ik was direct ongelofelijk enthousiast en dacht gelijk aan ons project Geiserhof. Geiserhof is een project waarop we bij RK Zeist erg trots zijn’’.

Het project is heel sociaal opgezet. ,,Het is een mix van appartementen met laagbouw. Bij de appartementen is een poort waar je onderdoor kunt lopen. Aan weerszijden zijn eengezinswoningen. Die zitten met de deuren en ramen rechtstreeks aan het hofje. Je zit meteen gezellig met elkaar te kletsen. Daar is ook ruimte voor. Het is een heel sociaal opgezet project. Mensen komen gemakkelijk met elkaar in contact. Het gedicht hangt in de onderdoorgang. Daar loopt iedereen langs”, vertelt Diet.

Het voormalige zwembad/Gamma-terrein heeft een metamorfose ondergaan. In het hofje zijn veertig huurwoningen gebouwd waarvan 22 eengezinswoningen en achttien appartementen. De 22 eengezinswoningen zijn eigendom van Van Wanrooij (middelhuur vrije sector) en de appartementen worden door RK Zeist verhuurd. Het gebouw met daarin zestien sociale huur appartementen en twee vrije-sectorappartementen heeft een bijzondere vorm: het loopt schuin af en heeft een poortdoorgang. De huurwoningen zijn toekomstbestendig en voorzien van de nieuwste technologieën. Alle woningen zijn voorzien van waterpompen en zonnepanelen. De woningen zijn Nul-op-de-Meter uitgevoerd.

FRAGMENT UIT HET GEDICHT

‘wonen hier is logisch
mensen hebben huizen nodig
vachten voor hun breekbaarheid’

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 6 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 8 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 13 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 14 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 16 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55