Saestum pakt de volle winst. Norbert Waalboer

Saestum 1 pakt opnieuw de winst

6 november 2022 om 18:58 Voetbal

ZEIST Op het Sportpark aan de Noordweg stonden de zaterdagselecties van Saestum heren 1 en ‘t Goy heren 1 in competitieronde 6 tegenover elkaar.

Een botsing tussen twee spelstijlen; ‘t Goy dat gegroepeerd op zoek ging naar een punt of meer en Saestum dat op zoek ging naar de overwinning. Uiteindelijk bleek de aanval de beste verdediging. Saestum won met 4-1 en is nu koploper met 6 gespeeld 18 punten.

AANVALLEND SPEL Om de wedstrijd van minuut tot minuut te beschrijven gaat te ver, daarom de rode draad; Saestum viel aan, ‘t Goy verdedigde. Dit is in het kort de samenvatting...

Saestum ging onder leiding van aanvoerder Niels Meier op zoek naar een voorsprong. Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer. Dit is wat je nodig hebt tegen een verdedigend sterk georganiseerde ploeg als ‘t Goy. Tegen de verwachtingen in wist ‘t Goy de openingstreffer te maken. Ruststand 0-1

Na rust was het een ander verhaal. ‘t Goy kon de druk van Saestum niet meer pareren. Binnen een kwartier werden er 3 doelpunten gemaakt. De gelijkmaker kwam op naam van Thomas die een penalty wist te scoren. De keeper van ‘t Goy zat er nog goed bij, maar wist de bal niet te stoppen. De 2-1 werd gemaakt door Anouar en de 3-1 met wat hulp van een speler van ‘t Goy werd gemaakt door Youri Pot.

Met combinatievoetbal, fysieke duels winnen, razendsnel omschakelen en altijd de bal vooruit te willen spelen, wist Saestum in de slotminuten ook nog de 4-1 te maken; Een voorzet van Dimos op Nick Garia die met zijn kopbal de verre hoek wist te bereiken.
Eindstand 4-1

Trainer Gerard Pouw was trots op zijn mannen: “Na een 0-1 ruststand de wedstrijd met 4-1 afsluiten is een top prestatie! Geduld opbrengen tegen een stugge tegenstander en dan met de spelers die in de ‘wacht’ stonden, het verschil maken is een teamprestatie”

AURORA Volgende week speelt Saestum uit om 14:00 uur bij Aurora.