David Romijn vertrekt na dit seizoen als trainer van de Saestum-vrouwen.
David Romijn vertrekt na dit seizoen als trainer van de Saestum-vrouwen. Norbert Waalboer

Succescoach David Romijn verlaat Saestum

17 januari 2023 om 08:56 Voetbal

ZEIST David Romijn vertrekt na dit seizoen als trainer van de Saestum-vrouwen. Zijn thuissituatie noopt de 37-jarige coach uit Utrecht tot deze beslissing. Titelprolongatie zou een waardig afscheid zijn. ,,Misschien ga ik over een paar jaar de teams van mijn kinderen trainen.”

door Stan Bos

Hoe moeilijk was het besluit om aan het einde van dit seizoen te stoppen bij Saestum?
,,Natuurlijk was het moeilijk, omdat ik het bij de club en met het team heel erg naar mijn zin heb. Dan is het niet leuk om zo’n beslissing te moeten nemen. Het besluit komt door mijn thuissituatie met drie kleine kinderen, van wie de jongste een half jaar geleden is geboren. Het is voor een groot deel aan mijn vrouw te danken dat ik de afgelopen tweeënhalf Saestum kon trainen. Ook de kinderen hebben aandacht nodig. De één moet naar zwemles, de ander moet de fles krijgen. Op dinsdag en donderdag trainen we om 19.00 uur en kan ik thuis niet mee-eten.”

Je hebt een groot sporthart. Ben je niet bang dat je spijt krijgt?
,,Ik ben eerder een jaartje gestopt. Natuurlijk is het gek als collega-trainers en spelers straks aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Maar ook toen had ik er snel vrede mee. Ik heb thuis ook mijn handen vol, ik zit geen duimen te draaien. Ik heb voetbal nooit als een zware verplichting gezien. Het geeft me juist veel energie. De vorige keer vond ik het lekker om na een jaar weer te beginnen, maar heb ik ook genoten van het vrije seizoen.”

‘Heel moeilijk om te stoppen’

Het landskampioenschap van vorig seizoen, was dat het hoogtepunt van je Saestum-tijd?
,,Ja. Eigenlijk was die titel het resultaat van twee jaar hard werken. Ook tijdens de coronaperiode, toen er geen competitievoetbal was, bleven we drie, vier keer per week trainen. Daardoor konden we twee jaar toewerken naar het kampioenschap. Het maakt het extra bijzonder, omdat we er zo veel voor hebben gedaan. Het is heel leuk om in zo’n omgeving te werken.”


Wat voor type trainer moet jou opvolgen, als Saestum je om advies zou vragen?
,,Dat is in eerste instantie aan Saestum. Ik denk dat de speelsters er ook wel iets concreets over kunnen zeggen. Ook met mij hebben ze al die tijd creatief en kritisch meegedacht. De trainersstaf - en daar ben ik maar een deel van - moet bestaan uit mensen die voetbal serieus nemen. Dat wens ik elk team toe.”


Is dit het einde van je trainerscarrière of ga je over een paar jaar verder?
,,Ik heb geen flauw idee. Misschien ga ik over een paar jaar de teams van mijn kinderen trainen. Dat kan ook in een andere sport zijn. Ik ben geen type dat per se voetbaltrainer hoeft te zijn. Teamsporten vind ik wel leuk. Ik heb aan basketbal en volleybal gedaan, maar ook aan judo en badminton. Wat ik in teamverband het leukste vind, is de samenwerking die je hebt en om iedereen daarbij betrokken te krijgen.”


Je bent met Saestum nog volop in de race voor titelprolongatie in de topklasse. Zou dat het ultieme sluitstuk zijn van drie jaar Saestum?
,,Dat zou fantastisch zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie