Afbeelding
Eigen foto

SV Austerlitz wint met grote cijfers van VV OSO

18 maart 2023 om 22:15 Voetbal

AUSTERLITZ De spelers van SV Austerlitz hebben goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen een enigszins gehavend team van VV OSO. Na 16 minuten spelen stonden de spelers van trainer Denny Mater al op een 5-0 voorsprong!

In de achtste minuut was het Sem van Stijnvoort die op aangeven van Menno Kroon het eerste doelpunt voor SV Austerlitz maakte. Twee minuten later schoot Kylian Steenbeek de 2-0 binnen door een vrije bal in het dak van het doel van VV OSO te schieten. De 3-0 kwam vervolgens weer voor rekening van Sem van Stijnvoort. 4-0 werd het door Etienne Robert die een voorzet van Tim Prins binnenschoot. In de zestiende minuut werd een afstandsschot van Tim Prins dusdanig door Sem van Stijnvoort beroerd wat resulteerde in de 5-0 voorsprong voor SV Austerlitz.

PRIJSSCHIETEN

SV Austerlitz zette door en in de achttiende minuut was het weer Etienne Robert die op aangeven van Tim Prins de 6-0 binnenschoot. In de 23 ste minuut maakte Sem van Stijnvoort zijn vierde doelpunt van de middag en de 7-0 was een feit. De ongekende weelde van een 7-0 voorsprong ging voor SV Austerlitz echter parten spelen. Het spel werd van de kant van SV Austerlitz slordig, mede doordat veel spelers niet meer in hun positie bleven lopen. Het resulteerde zelfs, door on-geconcentreerdheid van de verdediging van SV Austerlitz, in een mogelijkheid voor VV OSO. Doelman Jelle Nauta kon door handelend optreden op dat moment (nog) een tegentreffer voorkomen. In de veertigste minuut verloor SV Austerlitz met een blessure Marvin Steenbeek. Quinten Steenbeek kwam voor Marvin het veld in. Met een 7-0 voorsprong werd de rust ingegaan.

TWEEDE HELFT

Na de rust werd Guido de Haan gebracht voor Miguel Kosterman. SV Austerlitz ging, nadat het in de 48ste minuut door een eigen doelpunt van één van de spelers van VV OSO op 8-0 kwam, verder met doelpunten maken. De 9-0 werd in de 58ste minuut gemaakt door Kylian Steenbeek die een voorzet van Roy Steenhuizen beheerst afrondde.

VV OSO REDT DE EER

SV Austerlitz bracht Damian Helsdingen in het veld voor Sem van Stijnvoort. Ook kwamen Olaf Prins en Tim van Beek binnen de lijnen voor respectievelijk Arthur Verbeek en Quinten Steenbeek. De ingevallen Damien Helsdingen reageerde in de 75ste minuut alert toen een schot van Olaf Prins half gekeerd werd door de doelman van VV OSO. Damian schoot beheerst de 10-0 binnen. In de 86ste minuut kopte Menno Kroon nog de 11-0 binnen. Hierna stokte de teller. Net als een periode op het einde van de eerste helft werd het spel van SV Austerlitz, vanaf de 87ste minuut, weer slordiger. Matig verdedigend werk zorgde er nog voor dat het uiterst sportief spelende team van VV OSO met twee tegentreffers de eer wist te redden.